Biografie van Hilde Vos en haar liefde voor country muziek

Hilde Vos is een Americana roots singer songwriter geboren in 1986 te Nijmegen heeft al enige bekendheid opgebouwd met haar stem en gitaar.
Zij zong samen met Dick Van Altena, Ilse De Lange, Sandra Vanreys en Ruud Hermans. Met trots speelde zij in 2012 op verschillende mooie locaties in Noorwegen. Samen met artiesten zoals Bobby Bare en Vince Gill zong zij op het jaarlijks Country Festival het Norsk Country Treff. Ook deed Hilde dat jaar mee met The Voice of Holland in het team van Trijntje Oosterhuis.


Foto: Hilde Vos met Bobby Bare, Vince Gill en Wayne Taylor en de Appaloosa’s.

Inspiratie

Met haar geheel eigen sound, en inspiratiebronnen zoals Patty Griffin, Emmylou Harris en Bob Dylan, schrijft Hilde prachtige songs. Alleen met een gitaar en haar stem raakt ze het publiek.
Ze is een graag gezien duo met haar ‘ontdekker’ Dick Van Altena waarmee ze veel heeft opgetreden.

Prijzen en nominaties

  • Hilde genomineerd als ‘Beste country zangeres’ door de Dutch Country Music Awards (DCMA). (2010)
  • Hilde en Dick van Altena ontvingen met haar debuutalbum ‘A heartbeat away’ een Award voor ‘Best country song’ in de BeNeLux (2011)
  • Hilde ontvangt de prijs ‘Best country song 2018’ van het DCMA met ‘The Long Road‘. (2018)

Meer muziek van Hilde Vos

Op dit moment werkt ze aan een geheel nieuw repertoire. Eigen songs, maar ook de traditionele Americana songs worden in een nieuw jasje gegoten.

Naast haar solo-optredens, treed ze als muzikaal trio op met bassist Chase Muskitta en gitarist Lex Pelamonia, o.a bekend van de band Pasaneas. Houdt haar optredens goed in de gaten.

Collage van Hilde Vos

“Dat je muzikaal talent niet ver buiten de Betuwe hoeft te zoeken, bewijst de Bemmelse singer-songwriter Hilde Vos” 
De Gelderlander

“Het gevoelige Near is een prachtig duet met Hilde Vos.”
Blues Magazine

Geef een reactie